неделя, 8 октомври 2017 г.

Открита среща: Да Изградим Добруването със своите Духовни Сили

Събота, 14 Октомври от 16ч. до 19ч.

Място на срещата: Йога Дивали Студио
Булевард "Витоша", 91, София, България.


Откритата среща - семинар е на основата на познанието Раджа Йога на Брама Кумарис. Вход свободен. 
Тел. за контакт: 0899812948

Намираме се във време на големи промени - икономически, политически и социални. Светът става все по-неустойчив и нашия ежедневен живот се разпада без предупреждение. Налице е необходимостта всеки един от нас и обществото ни като цяло да станем по-силни. Но какво всъщност означва да съм силен? От гледна точка на духовността, ние разбираме, че тази сила няма нищо общо с физическата сила или агресията. Духовната сила идва отвътре - от вечния извор от позитивни ресурси като спокойствие, любов и щастие, които се намират вътре във всеки от нас, дори и да не сме още осъзнати за това.
Освобождаването на ума и на сърцето от негативността ни носи спокойствие. Спокойствието ни води към друго качество жизнено необходимо за времената, които идват - стабилността. Стабилността ни помага да поддържаме ред и равновесие в нашия живот.
Духовните сили - може би ги наричаме ценности или добродетели, също допринасят за неутралитета - за способността да видим нещата в перспектива, в цялостност и в пълнота, излизайки извън личните предпочитания в отношенията ни с другите.
Силите работят изключително добре, когато се комбинират с добродетели като натуралността и уважението. Натуралността ни освобождава от излишността, и така ни помага да оценим нашите ресурси - мислите, думите и времето, както и ресурсите на Майката Природа. Когато ставаме по-натурални, ръководени от по-обикновен начин на живот, идва изобилието: налице е достъпа до нашата естествена способност на безкористна щедрост и сътрудничество с другите и така, ние творим нашето добруване.
Уважението прави духовни чудеса - превръща най-лошата ситуация в най-добрата от всички и прави невъзможното да стане възможно. Пълното уважение означава да приемем различията. То е основата на истинската любов.
Научавайки се да използваме и хармонизираме духовните си сили, ние разкриваме нашата способност да действаме умесно, да творим, да градим обновление и надежда, и да постигаме нашите лични цели, създавайки едновременно едно изпълнено с уважение пространство за другите, за времето и за природата.
Развиването на тези сили не се получава отведнъж, нужно е внимание и време. Ставаме по-внимателни, наблюдавайки коя сила е необходима в съответния момент, в съответната ситуация или в съответната връзка. И така поддържаме позитивно нашето поведение и отношение. Това е първата необходима стъпка за да почувстваме истинската духовна сила.


https://www.dropbox.com/s/xfxi8vo4jy8bh3i/В%20търсене%20на%20добруването%20-%20Използвай%20твоите%208%20сили%20-%20Антони%20Страно.pdf?dl=0

Няма коментари:

Публикуване на коментар