събота, 24 март 2018 г.

Размисли за духовността: Инструмент от спокойствие


За да навляза дълбоко в тишина, е нужно да създавам чисти и позитивни мисли, да тренирам моя интелект да се концентрира. Да попитам себе си: Кой съм аз

Колкото повече се освобождавам от осъзнатостта за физическото тяло, аз се отдалечавам от външния свят и се насочвам навътре към себе си. Както едно езеро е напълно спокойно, когато повеят на вятъра е утихнал, така моето вътрешно аз заблестява, отразявайки в пълно спокойствие вродените доброделели на душата. Чувсвото на върешен мир и спокойствие се изразяват чрез моя ум, а заедно с това и чувството на доброжелателност.

Аз си припомням моята оригинална същност и чувство на щастие и удовлетворение се появява вътре в мен. И тогава мога да почувствам, че всяка душа е мой приятел. Аз също съм приятел на самия себе си. Оставам в дълбока тишина, напълно потопен в спокойствие и хармония и в това състояние, чувствам любов към цялото човечество, сърцето ми е изпълнено с блаженство. 

И тогава се чувствам свързана с Божествената енергия и един поток от Божествена сила се влива в мен. Когато душата и Бог са в свързаност, една мощна сила достига до другите и по един невидим начин ги трансформира, и тях, и природата, и целия свят.

Нужно е да навляза дълбоко в това преживяване за моята оригинална същност, за да може Бог да действа чрез мен - Неговият инструмент.Няма коментари:

Публикуване на коментар