понеделник, 12 декември 2016 г.

Размисли за духовността: Освобождаване от притесненията

Оставете настрани загрижеността и ще бъдете изненадани от красотата нанебето, от цветовете на цветята, от свежестта на морския бриз и от щедростта на слънцето. Ще се почувствате като част от творението и животът ще придобие смисъл.

Най-голямото богатство е да можем да ценим това, което имаме и което сме.

Мислейки за това, което правят другите, може да получим главоболие.

Вместо това, помислете за това, което може да направите вие. Направете го и вижте как се чувствате. В действителност никой не ви безпокои. Вие сте вашият собствен приятел или враг. Вашите  собствени ограничения, слабости, очаквания, лоши навици са тези, които ограбват вашия мир и ви карат да страдате.

Ако някой прави нещо нередно, вместо да загубите вашето спокойствие и да се оплаквате, задайте си въпроса: „Какво мога да направя в полза на тази личност?“

Една от основните причини, поради която се наблюдава страх в нашето общество е, че прекарваме голяма част от времето си, слушайки негативни новини за насилие и конфликти.

Препоръчително е да се смени темата и да се говори за това, което ни предлага животът. Необходимо е да се даде надежда и ентусиазъм в бъдещето и по-положителен поглед на действителността в настоящето. По този начин насърчаваме спокойствоието.

Човечеството е като дърво, всеки човек е свързан със Семето и принадлежи на същото дърво. Красотата на дървото е, че има различни клони и на всеки клон - безброй листа. Всеки индивид е различен и има своя роля.

Помислете за това, което имаме като общност и ще оцените всеки един човек. Това е един ключ, за да останем в спокойствие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар