събота, 3 февруари 2018 г.

Размисли за духовността: Да създаваме щастие

Научи се да се настаняваш в тишина и да се срещаш със себе си в пълно спокойствие. Вътрешният мир ще дойде и ще се настани до теб.

Живей обикновено. Това означава да вземаш от земята и от живота само това, от което имаш нужда. Плодовете, които ще получиш, са на изобилие.

Оставай лек. Поставяй точка на притесненията мигновено. Когато вземеш решение да живееш с лекота в мислите и действията си, другите ще те виждат как блестиш.

Живей сега. Наслаждавай се на това да живееш в настоящето, забрави негативността, ненужното и съжаленията от миналото. Позитивността е първата крачка към вътрешния мир.

Дарявай щедро от всичко, което имаш. Да споделяш своите подаръци с другите, без да пресмяташ цената, ти гарантира, че ще получаваш дори още повече.

Прилагай на практика състраданието. Първо към теб самия. След това научи, че прошката лее благословии във всички посоки. Прощавайки на другите, на нас също ни се прощава.

Благодари. Бъди благодарен за всичко, което си получил. Благодарността дава стойност на всичко, което притежаваш и увеличава радостта ти.

Бъди приятел на тишината. Насочвай мислите си към твоето вътрешно аз, към твоята най-дълбока същност. Тишината кани Бог в твоето сърце и в твоя ум.

Служи на другите. Наслаждавай се на службата. Да мислим и да действаме само за себе си ни носи непълноценни плодове. Службата към другите създава едно дълбоко удовлетворение.

Практикувай спокойствието. Спокойствието е оригинална добродетел на душата. В своята най-чиста форма, спокойствието е вътрешна тишина. Съдържа позитивни мисли, чисти чувства и добри пожелания. За да имаме спокойствие, ни е нужно търпение. Когато си спокоен, създаваш една спокойна атмосфера. Мирът по света може да се постигне само, когато има мир и спокойствие в ума на всяко човешко същество.

Има щастие, когато се използва всеки момент по един ценен начин. 

Щастието е храната, която дава най-голяма сила. С щастие трудното става лесно, а тежкото - леко. Да си щастлив и да споделяш щастието с другите е един велик акт на благотворителност.

Няма значение какво се случва, никога не губи своето щастие.


Няма коментари:

Публикуване на коментар