събота, 19 септември 2020 г.

Силата на смирението


Истинското 
смирение не трябва да се бърка с ниско самочувствие. 
Ще споделя с теб една много лична тайнатака, както никога няма да се опитам да контролирам никого, също така няма да позволя никой да ме контролира. Така, както никога няма да наложа моята воля на никого, също така няма да оставя никой да се налага над моята. Това е любов към себе си. 

Истинското смирение, т
.е. силата на смирениетое друг начин за назоваване на любовта към себе си. Ако смирението е истинско, ще те води и ще те поддържа над всичко, сякаш, че смирението са криле, родени от ентусиазма заради твоята красива истина. 
Смирението те учи на изкуството да летиш. Колкото и извисена да е целта, с криле като тези можеш да си сигурен, че ще я постигнеш.

Друга тайна е, че егото няма да изчезне просто така. Всъщност ще те следва навсякъде. Дори на тези медитации изпълнени със светлина. Ще си седнал там и изведнъж ще се появи тази или онази мисълидваща от твоето ограничено аз и ще те завлече за една секунда. Ако ти се случи, означава, че продължаваш да си под 
влиянията на една по-ниска класаТова е знак за его. Всъщност винаги, когато почувстваш някакво негативно влияние, вътрешно или външно, егото е причинителят.

Егото е 
едва доловимо и за това не е лесно да го видимРаботи по един подмолен начин, минирайки основите на твоята истина. 
Абсолютно всичко може да го активиракоментари и критики
всякакъв вид обстоятелства и ситуациивсичко може да го изстреля. И тогава се чувстваш напълно доминиран от него. Но, ако си внимателен и насочиш вниманието си към себе си, ще можеш да останеш смирен. Ще можеш да помниш, че всичко, което се случва, е един изпит. Ти си изпитван за твоята решителност да не позволяваш нищо да докосне крилете ти. 

Внимавай, когато използваш очите и ушите си. 
Говори им. Кажи на очите си: “Ето така трябва да гледате!” и на ушите си: “Това не трябва да го слушаш!Поддържай твоята любов към себе си, помнейки, че няма да позволиш на егото да те достигне, че ще го държиш настранаДокато продължаваш да летиш.

Смирението е най
-голямата от всички добродетелиИ това е така, защото смирението ти позволява да бъдеш добродетелен с другите по един безграничен начин. 

По
мисли за смирението на едно дърво. Обърни внимание на това, че когато е разцъфтяло и клоните му са отрупани с плодове, те се огъват и накланят, улеснявайки другите да могат да вземат това, което то предлага. По същия начин, когато твоят характер прелива от добродетели, твоята склонност да се накланяш и да се огъваш 
улеснява другите да могат да вземат това, което предлагаш. 

Едно дърво, чиито клони са мног
о високи, няма да може да се наклони и огъне, и за това ще е трудно да се достигнат неговите плодове. С егото е същото. Може да вървиш с високо вдигната глава, но всъщност, не предлагаш нищо с истинска стойност. Помисли върху това. Какъв е животът изпълнен със смирениеИ какъв е без него?

Откъс от книгата на Дади Джанки:
"Крилете на духа - Да освободим духовната иденичност
Светът и мъдростта на Дади Джанки"

Можете да намерите и прочетете някои от ЕЛЕКТРОННИТЕ КНИГИ на Брама Кумарис на следния линк:


Няма коментари:

Публикуване на коментар