събота, 20 декември 2014 г.

Размисли за духовността: Смелост

Смелостта е нашата способност да се изправяме и преодоляваме вътрешните и външните пречки, тестовете и предизвикателствата със силна вяра и кураж. Нашата вътрешна сила се възтановява само чрез познанието и духовната сила на Източника.

В медитация правим стъпка навътре и започваме отново да опознаваме себе си. Научаваме се да разграничаваме между истинското и фалшивото и се зареждаме със сила за да можем да се изправим пред трудностите. Има три основни аспекта, пред които се изправяме:

1. Пречките: В нашето пътуване през живота ние не срещаме само външни препятствия. Когато започваме пътуването си в духовността, срещаме също и вътрешни пречки, които идват от старите модели на държание, произтичащи от липсата на разбиране от наша страна и нашите грешни схващания.

2. Тестовете: Те предизвикват страх или гняв във нас. Можем ли да открием ценните поуки скрити зад тях? Страхът, несигурността и липсата на доверие в нас самите ще подложат на изпитание нашата способност да се изправим пред трудностите и да продължим напред. Нашият успех зависи до голяма степен от вярата, която имаме в себе си и в помощта на Върховния Източник - нашия Невидим Партньор и оставайки в свързаност с Него, ние се изпълваме с кураж, смелост и доверие.

3. Предизвикателствата: Всеки миг от това пътуване е едно предизвикателство. Нека да не вижаме проблеми, а възможности за да се поучим, да израстваме духовно и да помагаме на другите в този процес. Не съществува провал, а само стимул. Не съществува друго време, освен сега. Целта на една духовно извисена личност е да се изправи пред трудностите на момента, защото знае, че отлагането струва скъпо.

Смелостта ни помага да се изправим пред всяка трудност и проблем, помага ни да победим всеки страх, несигурност и съмнение, най-вече що се отнася до нашите собствени способности.

Няма коментари:

Публикуване на коментар