четвъртък, 25 декември 2014 г.

Размисли за духовността: Богатството на добрите пожелания

В тези празнични Коледни и Новогодишни дни можем да споделим с всички богатството на добрите пожелания. Най-благотворно за нашия духовен прогрес е да даваме добри пожелания и да получаваме добри пожелания, да даваме щастие и да получаваме щастие, да не причиняваме скръб и да не приемаме скръб. Нека да не мислим само, че не сме причинили скръб на никого, защото дори и ако приемаме скръб, ние губим нашето щастие.

Ако някой ни дава нещо негативно, ключът е да не попиваме тази негативност вътре в нас, в нашия ум. Защото в противен случай, това ще ни повлияе много. Това е сякаш някой да ни предложи гнил плод - ще го изядем ли? Същото трябва да направим с негативността на другите, независимо дали са техните думи, отношение, поглед или вибрации.

Да насочим вниманието си към това да даваме добри пожелания и да имаме чисти и добри чувства в нашите сърца ще бъде лесно, ако душата продължава да получава любов и сила от Върховния Източник на духовна сила. По този начин можем да поддържаме най-възвишената осъзнатост. Каквото даваме, това получаваме. Тогава, защо да не даваме най-доброто? Нека да споделяме най-ценните подаръци: Любов, толерантност, уважение, честност, приятелство...

С най-добри пожелания за новата 2015 година, да е светла, щастлива и изпълнена със смисъл и открития за нашата трансформация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар