неделя, 27 март 2016 г.

Добродетелите: Радост

Когато е налична истината, душата непрестанно танцува. Душите изпълнени
с истина постоянно танцуват в щастие. Тяхното щастие няма да бъде по-малко в един момент или  по-горямо в друг. Ден след ден, във всеки един момент, тяхното щастие продължава да нараства. Изразът на благородството е непрестанния танц в щастие. Става на въпрос за сърцето и лицето; и така смисълът на благородството е, че ти непрестанно ще си радостен в сърцето си и също на лицето. Не само външна радост, но също и радост в сърцето ти. Радостно сърце и радостно лице и двете трябва да са радостни.

Ако някой има всички достижения и нито едно достижение не му липсва, тогава, каква отличителна черта ще бъде видима в неговите действия и на неговото лице? Непрестанна радост. Каквото и да се случва, този, който има всички достижения, не може да изостави своята радост. Когато се появи тъга, проверете дали изпитвате липса на някое достижение или сте достигнали всичко.

Отдаденост, означава да си в свързаност при всяко вдишване; не бива да забравяш Бог дори само за едно вдишване. Всяко вдишване трябва да е в свързаност. Каква би била отличителната черта на този, който прави това? Какво ще се вижда на лицето му? Какво ще е на лицето му? Ще има ли нещо друго, освен радост? Колкото повече е налична толерантността в някой, толкова повече неговата сила нараства. Тези, които остават в свързаност при всеки свой дъх, със сигурност ще имат добродетелта да бъдат толерантни. И поради тяхната толерантност, тяхната радост и сила ще бъдат видими; няма да има никакви белези на слабост върху лицата им. Понякога думите избликват от устата ви: „Как мога да направя това? Какво ще се случи?“ Тези думи на слабост не бива да избликват. Единствено, когато се появят в ума, те се превръщат в думи. Те не бива да влизат в ума.

Благосъстоянието на ума е в това, че той винаги остава радостен. Знакът за придобиване на благосъстояние е да оставаш радостен. Този, който е преизпълнен, е винаги радостен в ума си. Тези, които са благосъстоятелни в ума, не познават никакви желания.

Кой може да е радостен? Този, който винаги остава в щастието; този, който притежава божествените добродетели.

Винаги трябва да имате добродетелта да сте постоянно радостни. Колкото е възможно повече оставайте радостни. Винаги можете да останете радостни, когато помните Бог , Алфа. Тогава вие също ще сте в състояние да помните Бета
(наследството - Рая) и така вие ще ставате още по-радостни.

Просто помнете две неща. Първо, трябва да станете образ, който привлича и второ, трябва да останете радостни. Душата е тази, която привлича. Вие ще сте в състояние да привличате другите само чрез духовното си ниво. Ако сте усвоили тези два аспекта, то вие сте абсолютно победоносни.

Бъдете въплъщение на познанието и останете постоянно радостни, разкривайки вашите оригинални санскари (черти, характеристики).
Децата, които се захранват с познанието и се превръщат в олицетворение на познанието, непрестанно остават радостни. Божествените добродетели са вашата собственост, а недостатъците са собственост на Мая
(илюзията), която сте присвоили под влиянието на лоша компания. Обърнете им гръб сега и останете в позицията на всемогъщ владетел и ще бъдете винаги радостни. Тогава никаква дяволска или ненужна санскара няма да има смелостта да застане пред вас.

За да станете привлекателни, е необходимо също да станете радостни. Да си радостен, означава да се люлееш в извънсетивното удоволствие. Необходимо е да останеш радостен, захранвайки се с познанието. Да изпиташ ангелския стадий и да се люлееш в извънсетивно удоволствие, това е да си радостен. Трябва да останеш радостен в ума и в тялото си. Тези, които остават радостни по този начин, привличат другите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар