петък, 15 юли 2016 г.

Добродетелите: Безстрашие

Във външния свят има проверовъчни тестове на всеки три месеца. Тук,
резултатът от степента, до която сте се превърнали във въплъщение на
любовта, ще бъде забелязан след един месец. Добродетелта на безстрашието е основна и тя не беше включена в теста, защото има голяма липса от нея. Опитайте се, в рамките на месец, да включите в себе си напълно добродетелта на безстрашието. Как може да съществува безстрашие? Какъв е основният метод за постигането му? Да бъдете безтелесни; колкото повече оставате в безтелесната форма, толкова повече ще ставате безстрашни. Страх има, когато сте в тялото.

Вие не се притеснявате от настоящето или бъдещето. Всъщност, обстоятелствата са нищо, в сравнение със същността на истинската ви форма. Без значение колко висока може да бъде една планина, щом сте високо над нея, планината изглежда малка. Когато големи трудности се появят, изпитайте летящото си ниво и трудността ще ви изглежда като играчка. Каквато и да е, както и да е, тя не представлява нищо пред някого, който е в летящото си ниво.

Със силата на истината усвоете божествеността. Без значение, какво трябва да изтърпите/толерирате, не се плашете. Истината винаги ще блесне с времето. Кажете: „Лодката на истината може да се разклати, но никога няма да потъне“. В този случай, ще ви отведе до бреговете, затова, бъдете безстрашни! Ако се налага да се справите с нещо, гледайте живота на Брама Баба пред вас. Много ситуации са се появявали пред Брама Баба и най-различни ситуации са касаели децата. При все това, оставайки в множеството и имайки отговорности, със силата на истината, той е побеждавал.

Не всеки ще отиде в рая. Тези, които правят усилия ще отидат там, всички останали ще отидат в страната на освобождението. И тъй като никой от тях не знае това, те са изплашени.

Когато някой, който посреща предизвикателствата безстрашно по този начин, някой, който не се плаши от бурите на Мая и непресттанно предизвиква възможността да побеждава, поведе армията, останалите също ще последват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар