събота, 27 август 2016 г.

Kendrick Farris, най-силният щангист на Съединените Щати е ВЕГАН

Често се смята, че веганите са кльощави и слаби, Kendrick Farris е най-ясният пример, че не е така. Американският щангист, който с маркирани 357 килограма стана единайсти на Олимпийските Игри в Рио де Жанейро, промени своята диета след раждането на неговия син през 2014 година и това не повлия на неговите спортни постижения. По-точно ги подобри. Постигна рекорд в Съединените щати, вдигайки 377 килограма вече като веган.

Farris участваше в Игрите в Пекин през 2008 и Лондон през 2012, когато все още не беше започнал своята нова хранителна диета, след това реши да промени своя стил на живот без да напуска спортната си кариера. Не съм съгласен с начина, по който животните са масово убивани, но това беше само един от мотивите, които ме накараха да се заинтересувам от веганската диета, каза в едно интервю на Huffington Post. 

Kendrick Farris е единственият представител на американския отбор по вдигане на тежести и когато го питат как може да вдига такива тежести без да яде нищо от животински произход, той отговаря, че: “Да се вдигат тежести не е въпрос само на физическа сила, а също и на умствена. Чувствам се по-лек, тялото ми се възстановява по-бързо и умът ми се концентрира много по-добре. 

Но, тази промяна на хранителния режим учуди също и неговата съпруга: “Много обичаше хамбургерите, не вярвах, че ще го постигне, но сега е по-добър човек, твърди тя.


Линк към оригиналната статия в испанския вестник EL MUNDO:


Няма коментари:

Публикуване на коментар