понеделник, 21 юли 2014 г.

Размисли за духовността: Да открием Бог

Що се отнася до Бог, много хора си го представят като Върховна Сила. Други нямат интерес и са против всяка идея или концепция за Бог. Тези, които са мислили за Бог и са го търсили, в много случаи не са намирали метод да се свържат с Него, или начин да развият тази връзка. Информацията, която ние търсим е кой е Той, къде е и как можем да осъществим контакт с Него.

Медитация Раджа Йога ни предоставя първата стъпка за директна връзка с Бог - осъзнатостта за нашата духовна същност. Второ, да осъзнаем, че Бог е Върховната Душа. Ние само с една светла мисъл можем да създадем тази връзка.

Когато изведнъж открием ключа за контактуване с някой, с когото сме имали трудности или несигурност преди, качеството на отношенията ни ще се променят по естествен път. Ще започнем да усещаме присъствието на Бог в нашата Медитация. И когато продължим тази връзка, ще почувстваме добродетелите на Бог като любов, чистота, радост и мир. Тези качества ще се пробудят и укрепят в нас и на свой ред, това ще окаже влияние върху нашите действия и на живота ни като цяло.

Компанията, в която сме, се отразява на нашия живот и характер. За това трябва да избягваме компанията на един недоволен човек, тъй като това ще ни повлияе и ние да имаме подобни чувства. Вместо това да търсим компанията на някой, който е щастлив, свързан и ни обича. Бог е вечното щастие, пълнота и Вечен Дарител на любовта. 

Позволявайки на Бог да влезе в живота ни, ние ще се почувстваме, че сме щастие и пълнота. Качеството на взаимоотношенията ни с другите също ще се промени. Това са видимите и трайни резултати от откриването и познаването на  Бог.


Няма коментари:

Публикуване на коментар