вторник, 8 юли 2014 г.

Размисли за духовността: Духовен прогрес

Ако желаеш да напреднеш в духовен план, не е достатъчно само да мислиш за това. Мисълта е важна, тя е семето, но трябва да има решителност. Решителността е водата, която напоява семето и това трябва да се прилага с постоянство и упоритост.

Ако желаеш да напреднеш, не е достатъчно да говориш за нещо прекрасно, за представата, която си си създал относно твоите идеали. Трябва да има решителност, защото тя е тази, която ще вземе тази представа, която имаш в ума си и ще я приложи на практика.

Ако искаш да напреднеш, време е да спреш да бягаш, да спреш да се страхуваш. Време е да се изправиш пред всичко, което трябва да промениш в себе си и да имаш вяра, не само в Бог, но и в себе си. Трябва да приемеш, че ти си създателят на твоята собствена съдба и да поемеш всички отговорности, свързани с това. Трябва да приемеш твоята оригинална същност и да се изразяваш от тази позиция.

Ако искаш да напреднеш, припомняй си, защото в паметта се съдържат отговорите. Защото вътре в теб има един огромен потенциал, който желае да се събуди и да бъде използван. Този потенциал те зове и за това имаш желанието да напреднеш.


Няма коментари:

Публикуване на коментар